Category Archive:Voorbeelden

Nieuwe audio-huisstijl Bovemij

Voor financiële dienstverlener Bovemij ontwikkelde YellowBrain een nieuwe audio-huisstijl. Als basis diende een nieuw ontwikkeld audiologo, waarna YellowBrain voor diverse communicatie-uitingen muziek componeerde en produceerde. Er werd muziek gemaakt voor: de telefoonlijn, een medewerkers-event en diverse promo-filmpjes.

Beluister enkele voorbeelden:

Jingles and voice-overs Spacemusic podcast

The Spacemusic podcast has been an important channel for ambient and electronic music for years. YellowBrain developed jingles, bumpers and voice-overs for the new series. I recorded voice-overs and produced sound effects in line with the ambient and electronic theme of the poscast.

Soundtrack animaties HRD group

HRD group was op zoek naar een soundtrack die ze konden inzetten onder hun toekomstige animaties. Hier werd een serie van ontwikkeld en om daar één consistent geheel van te maken werd gekozen voor één soundtrack voor alle animaties. Samen met HRD group bepaalde YellowBrain de juiste klank voor de doelgroep en het doel van de filmpjes. En die bovendien aansloot op de uitstraling van HRD group zelf.  YellowBrain componeerde de muziek en produceerde alle audio (voice over en geluidseffecten) voor de animatieserie.

Bekijk en beluister een voorbeeld:

Soundtrack medewerkers-event Transavia

Transavia organiseerde in 2015 een medewerkers-event voor hun cabinepersooneel. Om de beleving tijdens het event te versterken, componeerde YellowBrain een soundtrack voor de dag. De muziek sloot aan op de nieuwe huisstijl, die op deze manier ook intern uitgedragen werd. De soundtrack was te horen in de communicatie in aanloop naar het event en natuurlijk op de dag zelf. Ook werd hij ingezet als begeleidende muziek in een workshop, om de aandacht van deelnemers te trekken als er een vooraf ingesproken case werd afgespeeld.

Beluister hieronder enkele voorbeelden:


Ontspanningsoefeningen voor landelijke organisatie voor psychische zorg

HSK is een landelijke organisatie voor psychische zorg, en behandelt haar cliënten hoofdzakelijk in een face-to-face setting. Aanvullend op de therapie-sessies biedt HSK via haar website ontspanningsoefeningen aan. YellowBrain zorgde er met de voice-over-selectie, opname en audio-bewerking voor dat het ontspanningseffect voor cliënten optimaal is.

Beluister de ontspanningsoefeningen via de website van HSK.

Bahnhof pop-up bar teaser

Als onderdeel van een nieuwe bestemming voor het voormalige spoorgebied Spoorzone Oost in Antwerpen, pop-up horeca Bahnhof werd gelanceerd. Bahnhof, gesitueerd in 4 oude goederenwagons, is een kroeg, restaurant en ontmoetingsplek waar gasten tijdens de zomer van 2016  konden genieten van eten, drinken, concerten en voetbalwedstrijden.

Als teaser voor het Bahnhof project componeerde en produceerde YellowBrain een soundtrack. De track start met de verlaten spoorzone, waar – inmiddels overgenomen door vogels – slechts flarden van de vroegere spooractiviteit in de wind te horen zijn. Langzamerhand wordt het gebied overgenomen door levendige stadse geluiden uit de Bahnhof bar.

 

Muziekcompositie voor promofilmpje e-learningbureau

Een Amsterdams bureau gespecialiseerd in de ontwikkeling van e-learning maakte een promotiefilmpje, waarvoor ze een bestaand nummer van een artiest op het oog hadden. Omdat ze het filmpje overal (online, op congressen, etc.) wilden gebruiken, bleek de licentieprijs enkele duizenden euro’s. YellowBrain maakte een nieuwe compositie die qua klank en gevoel dichtbij het oorspronkelijk beoogde nummer kwam, maar toch een stuk goedkoper voor de klant was.

 

Tune promovideo digitale leeromgeving

Voor één van de Nederlandse grootbanken ontwikkelde YellowBrain een digitale leeromgeving met learning snacks voor leidinggevenden. Naast contentontwikkeling, verzorgde YellowBrain ook de promovideo die werd ingezet als teaser om de doelgroep naar de digitale leeromgeving te halen. YellowBrain maakte de animatie, en componeerde en produceerde de tune voor de video.

Geluids-/muziekopname op locatie

Beluister hier enkele demo-opnamen die ik van mijn eigen coverband The Paradigms heb gemaakt. De demo’s zijn opgenomen in onze eigen repetitieruimte met aparte microfoons voor alle zang, instrumenten en drums. Zo kan jouw opname ook klinken!

Ambient/new age-project & remix

Eén van mijn muziekprojecten is digital immigrant, een ambient/new age-project. Als eerbetoon aan een aantal artiesten die mijn inspiratiebron vormden voor de muziek die ik als digital immigrant maak heb ik een remix EP gemaakt. Een voorbeeld van enkele remixes vind je op YouTube.